• Tuotetieto eli metadata - definitiivinen selvitys

  Julkaistu

  Kuvittele koko kirja-ala ihmisenä...

  Sen sydämessä kustantajat ja kirjailijat, joita ilman alaa ei olisi. Sen aivoina ja markkinaohjaajana kaupat, joita ilman kustantajat ja kirjailijat eivät toki voisi toimia. Sen käsissä kirjojen valmistus, jalkojen vastuulla kirjojen kuljetus valmistajalta kauppiaalle ja lopulta kuluttajalle.

  Tuotetiedot ovat jokaisen toimijan näkökulmasta ylimääräistä arkistointityötä todellisen toiminnan ytimen päälle.

  Tosiasiassa kuitenkin vuoden 2018 maailmassa tuotetiedot - eli kaikkien toimijoiden välillä liikkuvat julkaisutiedot, markkinointitiedot, hintatiedot, saatavuustiedot, kirjatilaukset ja myyntiraportit - ovat se, joka alaa pyörittää. Alan hermosto, jonka kautta eri jäsenet toimivat yhteen. Ja jonka ansiosta alan yhteiset tulokset voivat kasvaa ja kukoistaa.

  Ihannemaailmassa siis alan jokainen toimija - kustantajat, kaupat, logistiikkapalvelut - voisivat keskittyä täysin omaan toimintaansa, kun tietoliikenne kulkee kaikkien välillä nopeasti ja liki automaattisesti.

  Tämän mahdollisuuden Bokinfo pyrkii tarjoamaan nyt myös Suomen toimijoille, samalla tavalla kuin se jo Ruotsissa toimii: kirja-alan hermokeskuksena.

 • Bokinfo Suomi vs. Ruotsi

  Julkaistu

  Miten Bokinfon toiminta jakautuu Suomen ja Ruotsin kesken?

  Ruotsin Bokinfo

  Bokinfo on vuodesta 2004 asti Ruotsissa toiminut tuotetietojen ja tilausten välittäjä. Ruotsissa Bokinfon läpi virtaa käytännössä koko maan kirja-alan liiketoiminta, printtikirjoista digikirjoihin.

  Palvelun omistaa yhteisesti kolme Ruotsin suurinta kustantamoa Bonnierförlagen, Natur och Kultur ja Norstedts Förlagsgrupp sekä Ruotsin tärkein logistiikkapalvelu Förlagssystem. Bokinfo ei tee omistajilleen voittoa, vaan kaikki vakavaraisen yrityksen tuotot ohjataan takaisin palvelun kehitykseen – sekä kustantamoita että kirjakauppoja aktiivisesti kuunnellen, avustaen ja kouluttaen.

  Bokinfo on viimeisen päälle automatisoitu ja kansainvälisillä standardeille perustuva tuotetietojen välityspalvelu, joten Ruotsin emotiimissä on vain viisi henkilöä: toimitusjohtaja Christer Perslöv, product owner Maria Börman ja kolme libristiä.

  Lisäksi Bokinfo käyttää alustansa kehitystyöhön IT-konsulttipartnereita, joiden kanssa alustaa on rakennettu yhdessä alusta pitäen.

  Suomen Bokinfo

  Suomessa Bokinfo lanseerasi palvelunsa syksyllä 2017. Päämääränä on tarjota vuoteen 2019 mennessä kirjakaupoille täydellinen suomalaisten kirjajulkaisujen valikoima.

  Tällä hetkellä Bokinfo panostaa suomalaisen alustansa kehittämiseen ja yhteistyön vahvistamiseen suomalaisten kirja-alan toimijoiden kanssa. Lisäksi Suomen Bokinfo tarjoaa emopalvelunsa mallin mukaisesti ilmaista koulutusta ja neuvontaa kaikissa kirja-alan tuotetietoihin ja sähköisen liiketoiminnan mekanismeihin liittyvissä asioissa.

  Suomen kamaralla kehitystyötä, koulutusta sekä yhteistyökumppanien välistä viestintää hoitaa Salla Harjula. Lisäksi Bokinfolla on Suomessa omat luetteloijat, jotka hoitavat kotimaisten julkaisujen tuotetiedon laadunvalvonnan. 

  Suomen ja Ruotsin tiimi tekevät päivittäistä yhteistyötä.

  Kysy lisää osoitteessa: moi@bokinfo.fi

  Pyrimme vastaamaan kaikkiin sähköposteihin kahden arkipäivän kuluessa.

 • Ilmainen tuotetietokoulutus

  Julkaistu

  Kelle tahansa – olit Bokinfon asiakas tai et.

  Mikä on ONIX? Mitä tarkoittaa tilata Edinä? Kuka Suomessa pitää huolta kansainvälisten standardien välittymisestä kotimaan toimijoille? Mitä eroa on logistiikkapalvelulla ja tuotetietojen välityksellä? Miksi kustantamosta pitää lähettää niin moneen paikkaan saman kirjan samat tiedot, vieläpä erikseen eri formaateista? Onko väliä liiketoiminnan yleiselle sujuvuudelle sillä, käytänkö nettohintaa vai suositusvähittäishintaa?

  Bokinfo järjestää ilmaista koulutusta tuotetiedoista ja kirja-alan liiketoiminnan mekanismeista ylipäätään. Suomessa koulutuksia vetää Salla Harjula, jolla on kokemusta tuotetiedoista ja digikustannustoiminnasta Suomessa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja Australiassa.

  Kaikki neuvonta ja koulutus on ilmaista, ja fokus voi olla niin Suomen toiminnassa kuin kansainvälisissä kuvioissa. Ainoa vaatimus järkkäämiselle on aito kiinnostus modernin kirjabisneksen toimintaan.

  Kysy lisää osoitteessa moi(at)bokinfo.fi

 • Nettohinta tai suositushinta

  Julkaistu

  Bokinfossa kirjojen hinnat ilmaistaan joko nettohintoina tai suositusvähittäishintoina. Suositushinnat on ympyröity punaisella kehyksellä, nettohinnat eli ostohinnat näytetään ilman kehystä.